Munkatársaink állami kitüntetésekben részesültek a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átadására kerül sor. A kitüntetéseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában.

Gratulálunk Kacsuk Péternek, az intézet tudományos tanácsadójának, a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium vezetőjének, aki a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült. Kacsuk Péter Imre a grid és cloud rendszerek kutatójaként a párhuzamos logikai programozási rendszerek, illetve a szuperszámítógépek párhuzamos programozási környezetének vizsgálata területén végzett tudományos munkája, valamint iskolateremtő oktatói és aktív szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést.

Ugyancsak gratulálunk Stépán Gábor és Szász Domokos professzoroknak, az Intézet Külső Tanácsadó Testületének jelenlegi, illetve volt tagjainak, akik a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehették át! Szintén gratulálunk Péceli Gábor és Czigány Tibor professzoroknak, akik  Széchenyi-díjban részesültek! Mindketten sokat tettek és tesznek a BME és az MTA SZTAKI közötti tudományos és oktatási kapcsolatok erősítéséért.

A díjazottaknak sok erőt, egészséget kívánunk a jövőbeli munkájukhoz is! További információ a díjátadóról: itt; az MTA-hoz kötődő díjazottak teljes listája pedig itt található.