Mesterséges intelligencia és algoritmusai – az Internet Hungaryn tart előadást a SZTAKI kutatója

Az algoritmus van kiszolgáltatva az embernek, avagy az ember az algoritmusnak? Többek közt ezt a kérdést járja körbe Viharos Zsolt János, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának tudományos főmunkatársa.

A hazai online és üzleti életben 1999-es alapítása óta fontos szerepet betöltő Internet Hungary konferencia 2021. október 12-13-án várja az érdeklődőket a siófoki Hotel Azúrban. Viharos Zsolt János Mesterséges intelligencia és algoritmusai című előadása október 13-án, 9:55-kor lesz, a hivatalos weboldalon az alábbi leírás olvasható:

„Mert minden algoritmus mögött áll egy ember. Ez az előadás az algoritmus és az ember kapcsolatát, függőségének és függetlenségének témakörét tárgyalja. Feldobott kérdés: az algoritmus van kiszolgáltatva az embernek, avagy az ember az algoritmusnak? A prezentáció első része bemutatja a mesterséges intelligencia alapfogalmát és főbb részeit tisztázza, bemutatja a kapcsolódó, erőteljes nemzetközi trendeket, valamint az ezekre reagáló hazai kezdeményezéseket. A második rész kitér az algoritmusok alapjaira, ezek különböző szintű és formájú leírására, a bennük foglalt óriási lehetőségekre és a kapcsolódó kockázatokra is. Végül, az ember szerepe kerül fókuszba, ennek minden előnyével, felelősségével és veszélyeivel együtt.”

Az Internet Hungary 2021-es koncepciójáról ide kattintva olvasható a szervezők magyarázata, Viharos Zsolt János rendezvényi profilja pedig itt tekinthető meg.

A rendezvényre ezen az oldalon lehet regisztrálni, a határidő október 7.