Budapest GUIDE@HAND a Múzeumok Éjszakáján

Örömmel jelentjük be, hogy több nagysikerű együttműködés után , az Emberi Erőforrások Minisztérium   Kultúráért Felelős Államtitkárság ának felkérésére intézetünk  e-Learning osztály a a 2013-mas Múzeumok Éjszakája   budapesti eseményeinek mobil ajánlója lesz.

Éjszaka vagy hajnalban betoppanni látogatóként egy múzeumba  általában néhány igen kellemetlen kérdéssel és magyarázkodással jár kivéve, ha az év leghosszabb éjszakájának zseniális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája a "házigazdánk". Az az ezredfordulós francia ötlet talált kivalló táptalajra 2003-ban Magyarországon, hogy kell egy nap, azaz egy éjszaka az évben, amikor egy nappali megszokott programból egy egész éjszakás izgalmas túra, a múzeumlátogatás egy nem akármilyen hajnalig tartó program legyen. A Kutatók Éjszakája mellett sikere nem is kérdéses hazánkban. Az előre váltott általános belépővel országszerte több száz helyszínen évről-évre százezernyi ember látogat el a kiállításokra és a bőven ezer fölé rúgó programokra, így Szent Iván éjszakájának (jún. 22.) varázsa mára már a kultúra valódi ünnepévé vált.

A programról elérhetővé tett  információk  folyamatosan frissülnek a  GUIDE@HAND   ingyenesen letölthető, hangos idegenvezető alkalmazásban. A fejlesztés 2012-ben több hazai és nemzetközi díjat is nyert, itthon például az eFesztivál "Kiváló Magyar Tartalom"-díjas fejlesztése lett. A programajánló szolgáltatás a GUIDE@HAND eseményajánló moduljában érhető el, amely alkalmas szakmai konferenciák és egyéb rendezvények tartalmának mobil felületen való megjelenítésére is. Ezzel párhuzamosan Naptár-funkcióval is bővült az alkalmazás, amelyben közvetlenül kereshető az aktuális nap rendezvénye és helyszíne!