Idén is sikerrel zajlott a Kutatók Éjszakája a HUN-REN SZTAKI-ban

Tíznél is több programmal, többek között robotkutya-bemutatóval, önrepülő drónokkal, és a mikroprocesszor forradalmának ötvenéves jubileumával várta a látogatókat az intézet.

A programok 14:00-kor kezdődtek és este 21:45-ig tartottak, így az egész délutánt és estét kitöltötték, kezdve az ördöglakatokkal és logikai játékokkal, az önvezető drónokon és térképező önjáró robotjárművön át, a kipróbálható ipari, ám kollaboratív robotokig és Spot robotkutya bemutatkozásáig – utóbbit meg is lehetett simogatni, és az érdeklődők hangalapú parancsokkal utasíthatták különféle trükkökre.

A HUN-REN SZTAKI hardvertörténeti kiállítása ezúttal is tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket: Kún László fejlesztőmérnök tartott előadást az idén ötven esztendeje feltalált mikroprocesszor jelentette forradalomról, ami nélkül a modern informatika is elképzelhetetlen volna.

A rendezvényen készült képeket az intézet hivatalos Facebook-oldalán rendeztük galériába, itt érhetőek el. Alant a rendezvényről készült hangulatvideót lehet megnézni. Találkozunk jövőre!