Integrált termelés- és karbantartás ütemezés

 
 

A termelési rendszerek hatékonyságának egyik kulcsa a gépek megfelelő karbantartása. A karbantartási feladatok megfelelő ütemezése a készletszintek csökkenésével, illetve a just-in-time gyártórendszerek terjedésével minden korábbinál hangsúlyosabb: az elégtelen karbantartás a kihozatal romlását, a felesleges vagy nem megfelelően időzített karbantartás szükségtelen állásidőt eredményez. Könnyen belátható, hogy a karbantartás stratégiája, az egyes karbantartási műveletek optimális időpontja csak a termelésütemezéssel integráltan határozható meg.

Laboratóriumunk sokéves tapasztalattal rendelkezik a termelés- és karbantartástervezés és ütemezés területén, mind tanácsadásban, mind egyedi döntéstámogató szoftverek fejlesztésében. A témakörben érdekelt vállalatok számára egyebek közt, az alábbi szolgáltatásokkal és megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

  • Termelő vállalatok karbantartási folyamatainak, valamint kapcsolódó tervezési és ütemezési gyakorlatának átfogó elemzése;
  • Tanácsadás a leginkább megfelelő termelés- és karbantartás ütemezési megoldások optimális kialakítására;
  • Egyedi döntéstámogató szoftverrendszerek fejlesztése az integrált termelés- és karbantartás ütemezés területén;
  • Egyedi optimalizáló algoritmusok fejlesztése a karbantartási igények figyelembe vételével;
  • Átfogó, eseményorientált szimulációs modellezés és elemzés a karbantartási tevékenység és a kapcsolódó anyagáram optimalizálására.

Részleg