Tizenöt éves a zalaegerszegi mérnökképzés

Ipar 4.0 – az ipar és a mérnökképzés jövője” mottóval ünnepelte a zalaegerszegi régió a mérnökképzés 15. születésnapját, tükrözve ezzel a jelent, jövőt és a tradíciókat is. Az ünnepségen meghívott előadóként, „Ipar 4.0 tudományos szemszögből” címmel Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumunk tudományos főmunkatársa, Dr. Viharos Zsolt János tartotta az egyik felkért szakmai előadást.

2017. október 27-én 15. születésnapját ünnepelte a mérnökképzés Zalaegerszegen. Mint több hazai régióban, így itt is alapvetően szükség van a jól képzett mérnökökre. Ezt a kihívást ismerték fel a város és a régió vezetői több mint másfél évtizede és máig is töretlen támogatásuk mellett, folyamatos a mérnökképzés Zalaegerszegen a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetben. Napjaink kihívásaira is reagálva, a közeljövőben az intézet elindítja a tesztmérnök képzést, támogatva a jelenleg építés alatt álló jármű tesztpálya és okos út innovációs fejlesztéseket is.

A 15. születésnapi rendezvény négy tematikus egységből állt:

  • Köszöntők, születésnapi jókívánságok
  • Szakmai előadások
  • Egykori hallgatók előadásai, szakmai életutak
  • Nosztalgikus, rövid visszatekintés az elmúlt 15 évre, annak főbb fordulópontjaira

Három felkért szakmai előadás hangozott el a rendezvényen:

A szakmai előadások jól illeszkedtek egymáshoz és a tükrözték a 15. születésnap aktualitásait. A képzés elindítása és színvonalának folyamatos fejlesztése, az eddigi áldozatos munka elismeréseként Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere elismerő oklevelet nyújtott át Dr. Szalai Istvánnak, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar dékánjának.

msc