A SZTAKI is csatlakozott az ECHO projekthez

A SZTAKI - Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályán (HBIT) keresztül - Magyarországról másodikként csatlakozott az európai kiberbiztonsági törekvések előre mozdításán dolgozó ECHO (European network of Cybersecurity centres and competence Hub for innovation and Operations) szervezethez.

Az ECHO-hoz való csatlakozással nemzetközi téren is tudjuk kamatoztatni a SZTAKI kiberbiztonsági területen meglevő szakmai tapasztalatait, fejlesztéseit, illetve további nemzetközi projektekben is részt tudunk venni, tovább bővíthetjük kiberbiztonság területén meglévő hazai és nemzetközi elismertségünket. A SZTAKI HBIT bekapcsolódik az Early Warning System fejlesztésébe, kamatoztatva a  HunCERT Probe fejlesztésében elért eredményeinket.

A 2019-ben indult ECHO project egyike az Európai Bizottság által indított négy pilotprojektnek, amelyek célja az úgynevezett Cybersecurity Competence Network elindítása és működtetése, mely összefogja az európai kibervédelmi kompetenciákat.

A ECHO projektben szervezetten és koordináltan, hatékony és eredményes multiszektoriális együttműködésekkel erősítik az Európai Unió kibervédelmét. A projekt fő célja az EU jelenlegi, töredezett kiberbiztonsági erőfeszítéséeinek összeszervezése és optimalizálása.

 A projekt eredetileg 30 kelet- és nyugat-európai partnerrel indult, és folyamatosan bővül.