A SZTAKI-ba látogatott a U.S. Air Force Office of Scientific Research (AFOSR) küldöttsége

A SZTAKI projektjeit, fejlesztéseit és eredményeit az intézet kutatói prezentálták a küldöttség résztvevőinek, akik elsősorban repüléstechnikai és automatizálási megoldásokkal ismerkedtek a délelőtti program során.

2022. október 17-én, hétfőn az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége szervezésében a U.S. Air Force Office of Scientific Research (AFOSR) munkatársai látogattak el a SZTAKI-ba. Az intézet részéről Bokor József professzor, az SZTAKI tudományos igazgatója, az ELKH alelnöke köszöntötte az érkezőket.

Tiffany Rivera alezredes és Grant Thomas Air Force Major először Vanek Bálint, a SZTAKI Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumának vezetőhelyettese előadását hallgatták meg, majd saját prezentációt is tartottak. Ezt követően bejárták a Lágymányosi utcai épület hatodik emeletén található Innovációs és Demonstrációs Teret, ahol a SZTAKI kutatói tudományos demonstrációkat ismertettek, majd a Kende utcai épület harmadik emeletén is megtekintették az intézet repüléstechnikai kutatásait.

Az eseményről készült fényképeket a SZTAKI Facebook-oldalán tekinthetik meg, ide kattintva.