Nagy érdeklődés kísérte részvételünket a SMART Konferencián

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szervezésében, 1000 fő részvételével 5 teremben került megrendezést Budapesten a SMART konferencia. Az eseményen az információs technológia területének képviselői mellett neves gazdasági és társadalmi véleményformálok fejtették ki gondolataikat a témáról.

Az Ipar 4.0 szekció nyitóelőadásában Nick Gábor,  Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumunk tudományos munkatársa az Ipar 4.0 stratégiai szükségességére hívta fel a figyelmet. A hazai vállalatok nagy többségénél még hiányoznak az ipari digitalizáció irányába mutató akciótervek. Az előadás ökoszisztéma megközelítésből tárta fel az ipari digitalizációt, majd rávilágított a hazai helyzet hiányosságaira, a megoldás kulcsát az egyetemi, kutatóintézeti K+F+I együttműködések intenzitásának fokozásába helyezve.

Az EPIC InnoLabs ügyvezető igazgatója, Kádár Botond által vezetett kerekasztal beszélgetés az Ipar 4.0 kihívásai és az arra adott vállalati válaszok témáját járta körül az Aventics, a Bosch Power Tools, a GIA Form és a Vincotech képviselőinek bevonásával. A panel résztvevői egységesen kiemelték, hogy a vállalti digitalizációs stratégia kiemelten fontos, továbbá az Ipar 4.0 adaptációja rejthet előre nem látható csapdákat is. A beszélgetés során  mindenki egyetértett abban, hogy az ipari digitalizáció sikeres megvalósítása érdekekében szerencsés külső szakértői erőforrások igénybevétele.

Az érdeklődők további információ találnak a konferenciáról itt.

nick