Kínai befektetői delegáció látogatta meg az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratóriumot és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratóriumot

2023. július 12-én, szerdán kínai befektetői és kormányzati delegáció látogatta meg az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratóriumot (ARNL) és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratóriumot (MILAB).

Mao Song Bai, a kantoni Haizhu kerület kormányzójának vezetésével, a kerületi önkormányzat vezetői, valamint a kerület befektetési alapjának (Guangzhou Haizhu City Construction and Development Group Co.) képviselői látogatták meg a két nemzeti laboratóriumot.

A küldöttség először Érdi-Krausz Gábor, a MILAB projektkoordinátora előadásában meghallgatta a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium bemutatkozását, majd Péni Tamás, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa ismertette az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium kutatásait és működését.

A delegáció megtekintette a két, SZTAKI által koordinált nemzeti laboratórium mesterséges intelligenciához, autonóm járművekhez és robotikához kapcsolódó demonstrációit is. A látogatás célja többek között a hosszútávú együttműködés kialakítása volt az innováció és kutatás-fejlesztés területén.

A látogatást a Windstone Global Kft. szervezte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közvetítésével. Haizhu kerület városfejlesztési tervében a mesterséges intelligencia, a digitális gazdaság és a biotechnológia kiemelt jelentőségű területek.