Intézetünk közreműködésével hirdettek Év Gyára győztest az Ipar 4.0 kategóriában

Kihirdették az Év Gyára 2017 verseny díjazottjait május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Idén először Ipar 4.0 kategóriában is lehetett pályázni, melynek szakmai hátterét intézetünk munkatársai biztosították. A díjat – rendkívül szoros versenyben – végül az Aventics Hungary Kft. képviselői vehették át.

Részben az említett szoros eredmények miatt idén az MTA SZTAKI különdíjat ajánlott fel az elmúlt év legígéretesebb Ipar 4.0 gyártójának „A Jövő Gyára” címmel, melyet a kiértékelés és helyszíni audit során kialakított véleményünk alapján – az egyébként Év Gyára díjas – Robert Bosch Power Tools Kft. vehetett át.

Az Év Gyára versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel, harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában a szűkített listára került és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdettek, idén is külön osztottak Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cég körében.

A díjazottak:

  • Év Gyára 10 milliárd forint feletti éves árbevétel kategóriában: Robert Bosch Power Tool Kft.
  • Év Gyára 3-10 milliárd forint közötti éves árbevétel kategóriában: Simon István e.v.
  • Év Gyára 3 milliárd forint alatti éves árbevétel kategóriában: GIA Form Kft.

Részletek a versenyről és a kategóriagyőztesekről itt.

A győzteseknek gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!