Igazgatónk előadása az „Ipar 4.0, Logisztika 4.0: Kihívások és lehetőségek” című nem­zetközi konferencián

Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete által koordinált H2020 UMi-TWINN projekt kereté­ben „Ipar 4.0, Logisztika 4.0: Kihívások és lehetőségek” címmel nem­zetközi konferenciát rendeztek Budapesten. A konferencia szervezői között az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Gyártás és Logisztika Munkacsoportja, az MTA SZTAKI, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Pest Megyei Gyáriparosok Szövetsége szerepelt.

Intézetünk nemcsak a konferencia egyik főszervezőjeként, de az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform koordinátoraként is képviseltette magát az eseményen. A Platform keretében végzett tevékenységről az MTA SZTAKI igazgatója, Monostori László tartott előadást, aki a kiber-fizikai termelési és logisztikai rendszerek területén megvalósult magyarországi főbb aktivitásokat és eredményeket mutatta be.

A konferencia házigazdája Illés Béla, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének igazgatója volt, de az előadók között jelen volt Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtit­kár, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, valamint a Grazi Műszaki Egyetem és a magdeburgi Fraunhofer Intézet képviselője is. A jelentős hazai felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek vezető kutatói és a szakterület kiemelkedő hazai ipari szakemberei részvételével lezajló esemény gyümölcsöző együttműködéseknek és érdemi párbeszédnek adott teret.

A konferenciáról bővebben itt olvashat.