Hangos Katalint a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki Dr. Hangos Katalint, intézetünk tudományos tanácsadóját, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium tudományos munkatársát kedden a Várkert Bazárban.

"Önök a tudomány és a kultúra különböző területein a semmiből alkottak értéket, példaképül szolgálnak kortársaiknak és a feltörekvő ifjúságnak is. Korszakváltó időszakban vagyunk, szükség van mindenki tehetségére" – mondta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak átadásán. Kásler Miklós kiemelte: a díjazottak hozzájárulnak a nemzet felemelkedéséhez. Szavai szerint a történelem tanúsítja, hogy minden nemzet életében vannak időszakok, amikor évszázadokra megváltoztatják sorsukat, fejlődésnek vagy visszafejlődésnek indulhatnak.

A miniszter összesen 77 személyt díjazott; köztük Hangos Katalint, a kémiai tudomány doktorát, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszékének egyetemi tanárát is, aki a rendszer- és irányításelmélet területén elért, nemzetközileg is elismert tudományos eredményei, valamint a doktori képzésben, illetve a kutatói utánpótlás kinevelésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a rangos elismerést.

A magas állami kitüntetéshez szívből gratulálunk, munkájához további sok sikert kívánunk!

dij