A U.S. Army Combat Capabilities Development Command (DEVCOM) küldöttsége is megtekintette a SZTAKI tudományos demonstrációit

A SZTAKI kutatói projekteket és eredményeket prezentáltak az amerikai haderő küldöttsége előtt, akik repüléssel, automatizálással, mesterséges intelligenciával és gépi érzékeléssel kapcsolatos fejlesztésekkel is megismerkedtek.

2022. október 4-én, kedden, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége szervezésében újabb küldöttség érkezett a SZTAKI-ba. Az intézet részéről Monostori László, a SZTAKI igazgatója köszöntötte a A U.S. Army Combat Capabilities Development Command (DEVCOM) képviselőit.

Eric Quiralte, a DEVCOM International Technology Centerének igazgatója és Paul Sparks Technical Director saját maguk is prezentáltak, majd megtekintették a SZTAKI kutatóinak tudományos demonstrációit. A program a nyáron átadott Innovációs és Demonstrációs Térben indult, ahol automatizálással, drónirányítással és AI-jal kapcsolatos bemutatók zajlottak, majd a Kende utcai épület harmadik emeletén folytatódott, ahol a SZTAKI repüléssel kapcsolatos projektjeit mutatták be az intézet kutatói.

Az eseményről készült fényképeket a SZTAKI Facebook-oldalán tekinthetik meg, ide kattintva.