Többplatformú fejlesztések az Eötvös Loránd emlékévhez kapcsolódóan

Az Eötvös 100 című évfordulós központi ünnepséget, majd az utána következő előadássorozatot az MTA székházának dísztermében tartották. Az emlékév kiemelt és további eseményeinek, egyéb kapcsolódó tevékenységeinek a támogatására több szolgáltatással (meglévőkkel és újjal egyaránt) járultak hozzá az MTA SZTAKI eLearning Osztályának fejlesztői.

Az intézet eLearning Osztályának vezetője már az emlékévet megelőzően, részt vett az Eötvös100 Operatív Testület munkájában. Ennek az előkészítő munkának az első eredménye az emlékévet támogató, Eötvös Loránd életét és eredményeit bemutató Eötvös100 weboldal létrehozása és folyamatosan karbantartása. A weboldalon lévő tartalmakat az Eötvös100 vezetőségének tagjai gyűjtik össze és rendszerezve küldik feldolgozásra és megjelenítésre.

Eötvös100 weboldal

A második az EVENT@HAND Eötvös100 okostelefonos alkalmazás létrehozása és publikálása, amely a 2019. április 8-i központi központi ünnepségre készült el és került bemutatásra. Az alkalmazásban lévő tartalmak előre letölthető módon érhetők el, azaz a használatukhoz már nincs szükség internetre. Az alkalmazásba térkép is integrálásra került, amely nagy segítséget nyújthat az egyes események helyszíneire igyekvő érdeklődők számára. További hasznos szolgáltatások: kedvencek listája, esemény emlékeztető létrehozása, egyedi élmények rögzítése, központi üzenetküldés fogadása, stb.

EVENT@HAND Eötvos100   EAtH Eötvös100 menü  EAtH Eötvös100 Partnerek

A harmadik és egyben az eLearning Osztály által készített legújabb szolgáltatás és felhasznált eszközök és technológia segítségével, valós 3D 360 fokos panorámaképekkel felhasználásával, a központi rendezvény részvevői számára került először bemutatásra az Eötvös életművet bemutató kiállítás virtuális bejárását lehetővé tevő változata. Ezzel a bemutatóval sikerült szervesen kapcsolódni a központi ünnepség tematikájához, hiszen közvetlenül a bemutatása előtt nézhették meg az érdeklődők az Eötvös és kortársai által készített 3Ds fotókat. Ezek a fotók egyébként több verzióban már szintén elérhetők az Eötvös100 weboldalon.

Eötvös kiállítás 3D-ben

A fenti 3Ds kép anaglif formátumú, ezért "kétszínű" szemüveg szükséges a megtekintéséhez. A teljes 3Ds virtuális kiállítás az alábbi érhető el: link