Több rendezvénnyel is csatlakozott a SZTAKI az Európai Kiberbiztonsági Hónaphoz

A SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztálya (HBIT) több rendezvénnyel is csatlakozott a minden év októberében megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónaphoz (ECSM).

2022. október 13-14-én a SZTAKI HBIT a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) és az Internet Szolgáltatók Tanácsával (ISZT) közösen Felhő és Mesterséges Intelligencia biztonsági napot tartott, ahol az érdeklődők több mint 15 kiberbiztonsághoz kapcsolódó előadást hallgathattak meg. 

A HunCERT üzemeltetőjeként a SZTAKI HBIT 2022. október 20 -24 között megtartotta a szokásos kommunikációs gyakorlatát, melybe bevonták a hazai Internet Szolgáltatók Tanácsa tagjait, a hazai BIX-tagokat és domain regisztrátorokat.

A gyakorlat során a feltételezett szituáció az volt, hogy a társszervezetektől tájékoztatás érkezett a HunCERT-hez, miszerint a hazai szolgáltatók ügyfélszolgálati címeit felhasználva célzott ransomware és adathalász kampány folyik a szolgáltatók ellehetetlenítése és a támadás során megszerzett adatok üzleti haszon szerzése céljából.