A SZTAKI társszervezésével, nagy sikerrel zárult a Jövő digitális gyára konferencia

A visszajelzések alapján rendkívül sikeres, eddig talán példátlan ipari-akadémiai együttműködés eredményeképpen valósult meg a május 8-án lezajlott Jövő digitális gyára szakmai konferencia. A Bosch Rexroth Kft. és az MTA SZTAKI által közösen megrendezett konferenciának az ÖbölHáz Rendezvényközpont adott otthont, ahol több mint 150 fő  ‑ elsősorban vállalati, termelési és logisztikai vezető ‑ tekintette meg a színvonalas előadásokat és bemutatókat, melyek témája az ipar szinte minden területére kiterjedő digitalizáció volt.

A rendezvényt Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Váncza József, intézetünk  Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának laborvezetője nyitotta meg. A konferencián előadást tartott Pomázi Gyula helyettes államtitkár is, aki a hazai ipari és digitalizációs fejlesztési helyzetről és lehetőségekről beszélt.

Az MTA SZTAKI szakemberei előadásaikban az ipari digitalizációs folyamatok kulcsfontosságú területein elért eredményeiket mutatták be. Ilyen kiemelt terület a gyártás hatékony szervezését és átláthatóságát támogató integrált termeléstervezési és -ütemezési megoldások (APS) alkalmazása. Komoly érdeklődés fogadta az olyan témákat, mint az ember és robot együttműködése a termelésben, a kollaboratív robottechnológia, valamint a gyártási és logisztikai folyamatok digitális leképezését és az előrejelzést, kísérletezést lehetővé tévő szimulációs és digitális-iker eljárások.

A konferencia teljes programja erre a linkre kattintva érhető el.