SZTAKI-s sikerek a KÉPAF2019 konferencián

Eichhardt Iván, a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium munkatársa az NJSZT Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának 12. konferenciáján a legjobb fiatal kutatói munkának járó Kuba Attila díjat nyerte el.

Az immár 12. alkalommal megrendezett konferencia elsődleges célja, hogy áttekintést nyújtson a hazai képfeldolgozás legfrissebb eredményeiről. Az idei rendezvénynek Debrecen adott otthont, 2019. január 28. és 31. között.

A konferencia szakmai szempontból is kiemelkedő eseménye a Kuba Attila Díj átadása. A díjat a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága alapította Dr. Kuba Attila (1953-2006) egyetemi tanár, a diszkrét tomográfia jeles kutatója emlékének tisztelegve. A díjat azok a fiatal kutatók kapják, akik kimagasló eredményt értek el a számítógépes képfeldolgozás, a számítógépes látás vagy az alakfelismerés területén.

Eichhardt Iván díjazott munkájának címe: „Gyors kameramozgás-becslés affin megfeleltetésekkel”. A dolgozat társszerzője Csetverikov Dmitrij.

A konferencián lezajlott az NJSZT Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának éves közgyűlése, melyen sor került a társaság új elnökének megválasztására, illetve az elnökség tisztújítására. A társaság elnöke 2021 januárjáig Benedek Csaba lett, valamint új elnökségi tagnak választották Manno-Kovács Andreát, mindketten a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium munkatársai.