Sikerrel zárult a HunCERT éves kommunikációs gyakorlata

A HUN-REN SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztálya által üzemeltetett, az idén megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő HunCERT, csatlakozva az Európai Kiberbiztonsági Hónap rendezvényeihez, 2023. október 25. és 27. között megtartotta szokásos éves kommunikációs gyakorlatát.

Az idei évben az Internet Szolgáltatók Tanácsa tagjai, a BIX magyar tagjai, és a hazai doménregisztrátorok voltak a gyakorlat célközönsége (összesen 176 szervezet). A gyakorlat célja elsősorban az volt, hogy a HunCERT felmérje az általa ismert kommunikációs csatornák működőképességét, és szükség esetén frissítse azokat, hogy egy esetleges kiberesemény esetén az érintett szervezetek megfelelő szakértőit tudja közvetlenül megkeresni a probléma elhárítása érdekében.

Ezenkívül a gyakorlat során a HunCERT kíváncsi volt arra is, hogy a szervezetek milyen levelezési biztonsági beállításokat (SPF, DKIM, stb.) használnak az adathalász és spam levelek számának csökkentése érdekében. Az így nyert információkat a jövőben fel lehet majd használni a HunCERT rendezvényein, biztonsági tudatosítási oktatásaiban is.