Nyolc gyárat díjaztak az Év Gyára 2018 versenyen

A GyártásTrend technológiai magazin negyedik alkalommal hirdette meg az Év Gyára versenyt, amelynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítéljük oda a 3 milliárd forint alatti, 3 és 10 milliárd forint közötti, és 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.

Negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdettünk, idén is külön osztottunk Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cég körében.

A versenyben az MTA SZTAKI és az EPIC Innolabs is támogató partner volt; feladatunk az Ipar 4.0 kategória értékelésére alkalmas kérdőív összeállítása, szakmai tartalommal való felöltése. A beérkezett pályázatok értékelését, a short list kialakítását, majd a helyszíni auditokon való aktív részvételt követően a kategória végleges sorrendjére is munkatársaink tettek javaslatot.

A kétfordulós verseny metódusa:

Első lépésként készült egy kérdőív, ez alapján kerültek kategóriánként short listre a pályázok. Ezt követően az 1-4 helyezett egy szakértői csapat által helyszíni validálásra került, azaz végigjártuk a shortlistre került cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítsük.

Szakértői csapatunk tagjai voltak: Gyulai Dávid, Szaller Ádám, Nick Gábor.

A megkapott eredményeket aztán az ipari szektorban elismert szakemberekből álló zsűri értékelte, melynek Nick Gábor is tagja volt. Végezetül az Év Gyára díjat külön osztottuk ki a 3 milliárd forint alatti, 3-10 milliárd forint közötti, és 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek között.

További információ a gyartastrend.hu-n.

nick