Munkatásaink látórendszert integráltak a francia ONERA K50-es tesztrepülőjére a H2020 VISION projekt keretében

Az EU-Japán együttműködésben megvalósuló H2020 VISION (Validation of Integrated Safety-enhanced Intelligent flight cONtrol) projekt egyik munkacsoportjának célja a biztonság növelése képi információk felhasználásával amely az automatikus leszállító  rendszerek (GNSS vagy ILS) részleges vagy teljes kiesése esetén nyújthatnak majd segítséget bajba jutott gépnek. 

A Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratórium és a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium munkatársai Toulouse-ban integrálták a SZTAKI két kamerás látórendszerét, melynek kamerái a szárnyak alatt helyezkednek el. A képi információt két darab Nvidia Tegra X1 alapú számítógép dolgozza fel, amelyek a látószenzor kimeneteit továbbítják a fedélzeti számítógép felé. Ezt követően megkezdődhetnek a valós repülési tesztek.

A képen az  ONERA és SZTAKI munkatársai láthatóak a K50 tesztrepülővel. A SZTAKI két kamerája a szárnyak alatti két fekete függesztményben, míg a Japán RICOH sztereó kamerája a törzs alatt látható.

ONERA and SZTAKI members with the K50 aircraft. SZTAKI 2 camera system can be seen under the wings and the japanise RICOH stero sensor under the body.