Magyar Machine Learning Találkozó – gépi tanulás és mesterséges intelligencia témában szervez országos rendezvényt a SZTAKI által koordinált MILAB

A 2023. augusztus 8. és 10. közötti informális, nyári találkozó során nemzetközileg elismert, külföldön tevékenykedő magyar kutatókkal ismerkedhetünk meg, akik tutorialokat, a hazai fiatalok pedig rövidebb előadásokat, posztereket, ötleteket mutatnak be, sok kötetlen közös programmal.

Olyan témákról lesz szó, mint reinforcement learning, learning theory, quantum chemistry, digitális ikrek, robotika vagy nyelvi modellek. A szervezést és a költségek jelentős részét a 2020-ban indult, a SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium vállalja, amelynek fő küldetése a hazai kutatók összefogása, rendezvények szervezése (például AI & AUT Expo), Európai AI Centerek, ELLIS kapcsolatok építése.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációért, a már visszaigazolt előadók listájáért, valamint a pontos – ámde még változó, feltöltés alatt álló – programért irány a rendezvény hivatalos weboldala.