Lezajlott a SZTAKI-ban a Mesterséges Intelligencia Szakmai Workshop és Kiállítás

Az MI Koalíció által szervezett, két helyszínen megtartott rendezvényen a BME mellett a SZTAKI Innovációs és Demonstrációs Terében kiállított tudományos demonstrációk is megtekinthetők voltak.

Sikerrel lezajlott a 2022. június 22-i, MI Koalíció által szervezett Mesterséges Intelligencia Szakmai Workshop és Kiállítás, amit a SZTAKI-ban és a BME-n tartottak. A SZTAKI Lágymányosi utcai épületének június elején megnyitott Innovációs és Demonstrációs Terében kiállított tudományos demonstrációk is megtekinthetők és kipróbálhatók voltak.

Bemutatkoztak a SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium projektjei, a konzorciumi partnerek értékes demonstrációkat tartottak, többek között a gyártás-optimalizáció, nyelvtechnológiai megoldások és egészségügyi alkalmazási kutatásokról. A látogatók megismerkedhettek a SZTAKI fejlesztéseivel, laborjaival és kutatóival is.

A délután folyamán a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Stratégia célkitűzéseihez kapcsolódó tematikus workshopokat szervezett a MI Koalíció, amelyek közül a „HPC” és az „Energetikai feladatok támogatása mesterséges intelligenciával” megbeszéléseket a SZTAKI épületében tartották.