Komplex IKT támogatás a nemzetközi GIREP2019 konferencián

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által Budapestre szervezett nemzetközi konferencián az MTA SZTAKI eLearning Osztálya teljeskörű módszertani, IKT és szakmai támogatást nyújtott a szervezők és a világ csaknem ötven országából érkező több, mint 300 résztvevő számára.

2019. július 1-5. között Budapesten került megrendezésre a nemzetközi fizikaoktatási és társult szervezetek konferenciája (GIREP-⁠ICPE-⁠EPEC-⁠MPTL 2019), amelynek helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt.

A módszertani és informatikai támogatás keretében a fejlesztők szorosan együttműködtek Dr. Jarosievitz Beátával (a GIREP magyarországi képviselője és egyben a konferencia elnöke) és Dr. Sükösd Csabával (a konferencia társelnöke) és előkészítették, üzemeltették és folyamatosan bővülő tartalommal látták el a konferencia weboldalát, kifejlesztették és üzemeltették a konferencia regisztrációs és bírálói rendszerét, valamint támogató okostelefonos alkalmazását (EVENT@HAND GIREP2019). A módszertani támogatásba bevonták Hencsey Gusztávot is, aki pályáfutása alatt sok hazai és nemzetközi konferencia sikeres szervezésében és lebonyolításában vett részt.

A konferencia szakmai támogatása keretében két sikeres laborbemutatót is tartottuk Keszthelyi Erzsébet (Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium) és Szántó György (eLearning Osztály) vezetésével.

GIREP szervezők