Kiemelkedő tehetséggondozói munkájáért Mestertanár Aranyérem kitüntetést vehetett át Benedek Csaba, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) kétévenként hirdeti meg a Mestertanár Aranyérem pályázatot. A kitüntetést azok az oktatók kaphatják meg, akik legalább tíz éve dolgoznak a diákkörökben, és kiváló eredményeket érnek el az OTDK versenyein.

Az OTDT 2023. november 24-i, a Zeneakadémia Nagytermében megrendezett ünnepi ülésén Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült Benedek Csaba, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese és a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium tudományos tanácsadója, kiemelkedően sikeres tudományos diákköri témavezetői munkája elismeréseként.

Benedek Csaba egyetemi hallgatói az elmúlt tizenkét évben rendszeresen szerepeltek sikerrel az Országos Tudományos Diákköri konferenciákon, amelyeken összesen négy első, két második és három harmadik díjat szereztek, valamint elnyerték többek között a Novofer Alapítvány Gábor Dénes Országos Tudományos Diákköri Ösztöndíját, a Nokia Young Scientist Award kitüntetést és a BME Pro Progressio Alapítvány különdíját.

Az idei pályázatra 115 Mestertanár jelölés érkezett 26 intézményből, a szakmai bizottságok által felterjesztett 70 jelöltből 50-en kapták meg 2023-ban a Mestertanár Aranyérmet - olvasható az OTDK honlapján, ahol a nyertesek teljes névsora is megtalálható.