Ipar 4.0-ról beszéltünk a II. Opel Tudományos Konferencián

2016. december 15-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált II. Opel Tudományos Konferencia, ahol a VKSZ_12-1-2013-0038 projekt tudományos vezetői összefoglaló prezentációkban fejtették ki a projekt eddigi eredményeit.

Az esemény sajtó-nyilvános részét Grzegorz Buchal, az Opel szentgotthárdi gyárának vezetője nyitotta meg, ezután Dr. Háry András informálta a résztvevőket a projekt második évének eseményeiről, majd Dr. Viharos Zsolt JánosMérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumunk tudományos főmunkatársa prezentált az Ipar 4.0 témájában, az ipari fejlődés jövőjéről. A programról bővebben a Gotthárd Televízió adott tájékoztatást “Tudományos szintű eredmények” címmel.

A konzorcium tagjai eddig közel 200 kutatás-fejlesztési feladatot valósítottak meg; a feladatokon több, mint 150 szakember dolgozott. A 2016. december 15-i áttekintés célja a kutatási feladatokban részt vevő személyek és kutatóhelyek részvételével az eddig elért alkalmazási eredmények áttekintése és értékelése volt, többek között az üzleti intelligencia, hegesztési és mélyhúzáshoz kapcsolódó szimulációk, forgácsolási és felújítási technológiák, valamint a belső feszültség témáiban.