Intézetünk az Innovation Radar 2018 Díj nevezettjei között

Az Európai Bizottság legjobb európai innovátorainak versenyében intézetünket is jelölték a SYMBIO-TIC projektben végzett kutatási és fejlesztési tevékenységéért. A díjról nyílt, online szavazás dönt, amely november 12-ig várja a szavazatokat. 

Az Európai Bizottság versenyt indít a legjobb európai innovátorok számára. A bizottság által az Innovation Radar segítségével kiválasztott legjobb 48 nevezett intézményre november 12-ig lehet szavazni, melyek közül a legjobb 20 kerül a verseny döntőjébe.

Intézetünk a SYMBIO-TIC H2020 projektben végzett kutatási és fejlesztési tevékenységéért került a nevezettek közé, mely projekt célja az ember-robot együttműködés támogatása összeszerelési termelési folyamatokban. A hatékony együttműködés egyik kulcsa az emberi munkaerő szituáció-függő munkautasításokkal történő ellátása, innovatív és adaptív kommunikációs csatornák felhasználásával. A munkautasítások mellett, a kommunikáció ellenkező irányában a dolgozók számára olyan bemeneti interfészek biztosítása szükséges, melyek a hagyományos eszközök (pl. rögzített nyomógombok) korlátait képesek meghaladni. A fenti célok elérését a SYMBIO-TIC projektben a munkatársaink által kifejlesztett Human-Machine Interface Controller (HMIC) támogatja, melynek demonstrációja a projekthez kapcsolódó számos ipari feladatban megtörtént.

A szavazás az alábbi linken érhető el; kapcsolat és további információ: Kardos Csaba.

simbiotic