Interaktív robotikai bemutatót tartottak kisiskolásoknak a HUN-REN SZTAKI kutatói

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pályaorientációs napjának keretében az iskola negyedikes diákjai látogatást tettek a HUN-REN SZTAKI-ban.

A tanulók először a számtástechnika hazai vonatkozású múltjával ismerkedhettek meg a HUN-REN SZTAKI – immár virtuálisan is bejárható – hardvertörténeti kiállításán Csáji Balázs Csanád, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa segítségével. A foglalkozás az intézet Lágymányosi utcai épületében 2022-ben átadott Innovációs és Demonstrációs Térben (IDT) folytatódott, ahol a labor további munkatársai – Nacsa János tudományos főmunkatárs, Csempesz János fejlesztőmérnök, Paniti Imre kutató, valamint Godó Gábor és Hajós Mátyás fejlesztők – interaktív robotikai bemutatót tartottak a gyerekeknek.

A diákoknak – a kutatómunkához is elengedhetetlen – kreatív problémamegoldási képességüket is  lehetőségük volt fejleszteni Bozóki Sándor, az Operációkutatás és Döntési Rendszerek Kutatócsoport tudományos főmunkatársának magángyűjteményét képező ördöglakatok segítségével.