Idén Barcelonában találkoznak az európai szélenergia iparág legfontosabb szereplői

A tudás és információcserén túl az Európai Szélenergia Szövetség fóruma kiváló lehetőséget nyújt nemzetközi kapcsolatteremtésre is: 2014-ben Barcelónában találkoznak a világ szélenergia iparágának legfontosabb képviselői.

A márciusi  konferenciát ezúttal egy interaktív internetes beszélgetés előzi meg, melyet a Globális Szélenergia Tanács és az  Európai Szélenergia Szövetség vezetői moderálnak. Fő mottóját az iparágat sújtó növekedés-visszaesés ihlette: „ Te mit teszel? ”- hangzik az Európát a megújuló erőforrásokkal kapcsolatban felrázni szándékozó kérdés.

A céltudatos innováció jegyében szervezett  konferenciára  idén is több ezer érdeklődőt várnak a sezrvezők, hogy közös, az egész szektort érintő, átgondolt koncepcióalkotás során a lakosság szempontjából releváns módszerek kerüljenek kidolgozásra.  Szélenergiával foglalkozó focirajongók számára fontos újdonság, hogy a regisztrált tagok közül egy szerencsés két jegyet nyerhet a konferencia idején megrendezésre kerülő Barcelona-Manchester City bajnokok ligája visszavágó mérkőzésre.

A négy napos konferencia programját tekintve idén is öt fő témakör köré csoportosítva várják a látogatókat a szervezők:

  • Szabályzók és piacok
  • Hardver technológiák
  • Erőforrások elemzése
  • Tudomány & Kutatás
  • Poster prezentációk

Különleges újdonsága a mostani összejövetelnek, hogy a szervezők által biztosított internetes rendszeren keresztül minden regisztrált résztvevő látja az többi résztvevő nevét, beosztását és a rendszer szolgáltatásának köszönhetően a konferenciát megelőzően előre egyeztethetőek és lefoglalhatóak személyes találkozók, megbeszélések is.

Ahogy az előző években , idén is felkérték szervezőnek az MTA SZTAKI -ban működő Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatóját Dr. Viharos Zsolt János -t, aki az előző évekkel azonos módon a Tudomány & Kutatás tématerület „ Advanced operatins and maintenance ”, azaz a „ Előremutató üzemeltetés és karbantartás ” szekciójának szervezői-vezetői teendőit látja el. A szekció a „ How healthy is your wind farm? ” kérdéskört tárgyalja, idén is a szélerőmű farmok hatékony üzemeltetésével és karbantartásával, hibák detektálásával és előrejelzésével, a megbízhatóság kiértékelésével, technikai állapotfelügyelettel és ezekhez kapcsolódó kihívásokkal foglalkozik. Idén meghívott előadó Carlos Eduardo Leite da Silva Correia lesz, aki a piacvezető Vestas szélerőmű gyár kutatási-fejlesztési és üzemeltetési területének egyik felelőse és szakértője.