A HUN-REN SZTAKI is részt vett a Cybersec 2023 konferencián

A HUN-REN SZTAKI is részt vett 2023. október 3-án a Cybersec 2023 konferencián.  Az eseményen egy Mesterséges Intelligencia (MI) és kiberbiztonság émájú kerekasztal beszélgetés szakértőjeként részt vett Rigó Ernő, a HUN-REN SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályának (HBIT) osztályvezetője is. 

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet által szervezett Cybersec konferencia egyben a 2023-as Európai Kiberbiztonsági Hónap (European Cybersecurity Month Campaign -ECSM) magyarországi nyitórendezvénye is volt. Az Európai Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) szervezésében minden év októberében megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónap célja az online biztonságtudatosság előmozdítása.

A Millenáris Parkban megrendezett Cybersec 2023-as konferencia lehetőséget teremtett a kormányzati és a piaci szereplők aspektusából leginkább érdeklődésre számot tartó témák, továbbá a kihívások és a lehetséges megoldások megvitatására, valamint a fejlesztések bemutatására.

A fotón balról jobbra - moderátor:  Szabó Lajos igazgató, Nemzeti Kibervédelmi Intézet; Bánszki Zsolt, Információbiztonsági vezető, Nemzeti Infokommunikációs Zrt.; Dr. Bányász Péter, egyetemi docens, NKE Államtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Kar Kiberbiztonsági Tanszék; Zámbó Marcell, Andrews IT Engineering Kft.; Rigó Ernő, HUN-REN SZTAKI.