A HUN-REN SZTAKI ICT Day 2024-es szerepléséről is ír a ComputerTrends

A magazin szervezésében tartott rendezvényen a hazai IT szféra több jelentős szereplője is képviseltette magát. A HUN-REN SZTAKI és az intézet által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) az AI EDIH projekt keretében állított ki a helyszínen.

A ComputerTrends 2024.04.10-i lapszámában olvasható, ICT DAY 2024 – évindító tavaszi konferencia és technológiai kiállítás című cikk így említi a HUN-REN SZTAKI-t:

A kiállított demonstrációk között volt az EMI egyik szimulációja, amiben az érdeklődők egy virtuális gravírozó paramétereit állíthatják be, hogy a lehető leggyorsabb legyen. Ezt követően az MI is elvégzi a saját számításait, prezentálva a neurális háló hatékonyságát. Bemutatkozott még a HUN-REN SZTAKI rajzoló robotjának virtuális mása: a látogatókról készült fotókat mesterséges intelligencia algoritmus alakított vektoros rajzzá. A MILAB három demonstrációval volt jelen. Az egyik a COVID-oltásokra adott twitteres reakciókat elemezte. A másik az elektromos hálózat terhelését prediktálta valós időben. A harmadik megoldás fotó alapján állapította meg, hogy mennyi az érdeklődő biológiai életkora. A HUN-REN SZTAKI az AI EDIH projekt keretében vett részt az ICT Day-en.

A rendezvényről részletesen itt írtunk. Az eseményről videó is készült.