A HUN-REN SZTAKI-ban tartott AETS 2023 rendezvényről készített riportokat a Magyar Televízió Novum című műsora

A novemberben bemutatott két adásban az intézet Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetője és helyettese, Váncza József és Erdős Gábor is interjút adott, de bemutatkozott két meghívott előadó, Paul Shore és Peter De Wolf is.

A november 6-án adásba került műsorban a HUN-REN SZTAKI Innovációs és Demonstrációs Tere és az ott látható kutatások, valamint az „A múltból a jövőbe” hardvertörténeti kiállítás is bemutatkozik. Váncza József a nanotechnológiai gyártás lehetőségeiről beszél, többek között az egészségügyi alkalmazásokról. Erdős Gábor a robotika és automatizálás fontosságáról ad interjút, kitérve a mesterséges intelligencia fontosságára, szerepére, valamint ennek mibenlétére.

A november 20-án adásba került epizódban két meghívott előadó, Paul Shore, a Loxham Precision ügyvezetője, valamint Peter De Wolf, a Bruker részlegigazgatója beszélnek. Shore a James Webb űrteleszkóp fejlesztésében vállalt szerepére is kitér, De Wolf pedig az atomerő-mikroszkóp működéséről és hasznosságáról beszél.

Az International Academy of Engineering and Technology (AET) nemzetközi mérnökakadémia 2023-as szimpóziumát augusztus 30. és szeptember 1. között tartották a HUN-REN SZTAKI-ban. Az eseményről ide kattintva olvashatók további részletek.