A Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium élő Lidaros bemutatót tart a Frankfurti autószalonon

A Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium Lidaros fejlesztése Erich Smidt Velodyne Europe igazgató meghívására élő bemutatóként fut két hétig a piacvezető szenzorgyártó cég standján a Frankfurti Autószalonon (IAA Show).

Az MPLab  Térinformatikai Számítások Kutatócsoportja a nyár végén lehetőséget kapott a Velodyne cég legújabb, kifejezetten autópari célokra fejlesztett VLP-32C jelű szenzor-prototípusának kipróbálására, és gyors algoritmusfejlesztést követően két demonstrációjuk is meghívást nyert a Velodyne szeptemberi IAA Show bemutatójának támogatásárára.

A SZTAKIs szoftver egyrészt „eye-catcher” szerepet tölt be a kiállításon: a Velodyne standján kihelyezett szenzor adatait valós időben elemzi, képes a látogatók elkülönítésére majd követésére, az eredményt pedig szinkronba megjeleníti egy kivetítőn színezett pontfelhő formájában. Másrészről a szoftverbe betölthetők mozgó autóra szerelt szenzorok méréssorozatai, melyeket a megoldás offline üzemmódban elemez, automatikusan észlelve az úttest és a házfalak régióit, valamint detektálja és követi a mozgó járműveket és egyéb objektumokat.

A Velodyne az autószalon sajtónapján jelentette be, hogy a VLP-32C szenzor központi szerepet fog betölteni a Mercedes-Benzcel most induló stratégiai együttműködésükben is. Az MPLab  Térinformatikai Számítások Kutatócsoportját (vezető: Benedek Csaba) Nagy Balázs doktorandusz képviselte a kiállításon.