Big Data, virtuális ikrek, mesterséges intelligencia: ilyen volt a 3. INDIGO

Az EPIC InnoLabs Kft. (a SZTAKI és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalata) október 2-án harmadik alkalommal rendezte meg az INDIGO elnevezésű ipari digitalizációs szakmai napot.

Az eseményt Monostori László, a SZTAKI igazgatója nyitotta meg. Elsőként Nick Gábor, az EPIC InnoLabs munkatársa és Bányai Gábor az Aventics vezetője számolt be az Ipar 4.0 érettségi felmérés eredményeiről.

Lengyel Attila, a Western Digital stratégiai és innovációs igazgatója előadásában arról beszélt, hogy bár nagyon nehéz volt meggyőzni egy amerikai óriás vállalatot arról, hogy egy magyar céggel – az EPIC InnoLabsszel – dolgozzon (legutóbb a WD egy kínai partnerénél), mert csak náluk van meg az a tudás, amire szükségük van, végül sikerült, és az együttműködés be is váltotta a hozzá fűzött reményeket: jól, gyorsan és költséghatékonyan tudtak együtt dolgozni. Arik Lämmle, a stuttgarti Fraunhofer IPA (Gyártástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) kutatója az ember és robot együttműködéséről beszélt.

Vén Zoltán, Bergmann Júlia, Czirkó Dávid és Farkas Ádám, az EPIC InnoLabs munkatársai bemutattak egy szimulációt, amiből kiderült, hogyan dolgozik az EPIC, ha megkeresik őket azzal, hogy optimalizálni kellene a gyártást. A hallgatóság végigkövethette, hogy az elképzelt probléma megoldását hogyan segítik a Big Data eszközeivel és az EPIC által kifejlesztett szoftverekkel, illetve módszertannal.

A délutáni szekcióban a SZTAKI kutatói mutatták be többek között gyártási és egyéb ipari problémák megoldásáról szóló kutatási eredményeiket. Tipary Bence arról beszélt, hogyan lehet robotokkal nagy pontossággal és gyorsan ellenőrizni tömítőhab-profilokat; Gergelyi Domonkos a mesterséges intelligenciával megtámogatott vizuális felismerésről beszélt, ami például a víztisztításban lehet hasznos, Cserteg Tamás pedig arról, hogy lehet virtuálisan létrehozott másolattal (úgynevezett digitális ikerrel) szimulálni egy gyártási környezetet, folyamatot, hogy aztán az éles rendszert már csak egyszer, az eredmény alapján kelljen átállítani – addig sem foglalva feleslegesen a gyártósort.

Az eseményen a résztvevők kipróbálhatták tudásukat egy sorkiegyenlítési gyártósor optimalizációs kihíváson is. A látogatók az előadások között megtekinthették az ipar jövőjét jelentő kollaboratív robotok bemutatóját, ahogy például alkatrészeket válogattak, vagy az eddig csak ember által szerelhető eszközöket raktak össze.