"Best practice eLearning minőségi díj"-at kapott az eLearning Osztály fejlesztése

A XVIII. eLearning Fórum szervezői idén is meghirdették az eLearning alkalmazás és tananyagfejlesztők számára a „Best practice eLearning minőségi díj 2017” pályázatot. A pályázatra intézetünk eLearning Osztályával közösen elkészített pályázati anyagot a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény nyújtotta be. A szakmai zsűri döntése alapján a benyújtott pályázati anyag „Széleskörű felhasználhatóság” különdíjat kapott

A pályázat témája:

A Ferencváros Önkormányzata számára a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és az MTA SZTAKI eLearning Osztály együttműködésével 2015-ben elkészített „József Attila Ferencvárosban” című séta.

A pályamű rövid bemutatása:

Az okostelefonos séta bárki számára ingyenesen használható, GPS alapú és a GUIDE@HAND Budapest alkalmazás sétái között található. A pályázatban kiemeltük a séta egyéb célú felhasználási lehetőségeit is:

  • „Webes” séta A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2017. évi Költészet Napjára elkészítettük ennek a sétának a webes változatát is, amely azok számára is hasznos, akik csak távolról tudnák követni az okostelefonos sétát,
  • „Múzeumi” séta A Helytörténeti Gyűjtemény tematikus időszaki kiállításainál közvetlen hivatkozásra is volt lehetőség az okostelefonos sétában lévő multimédia csomagokra, így a látogatók letölthették a saját eszközeikre az interaktív sétát, amelynek csomagjai közvetlen hivatkozással voltak elérhetők az időszaki kiállítás elemeihez.
  • „Tanulós” séta A 2016-os Digitális Témahéten Gálik Zsófia német-magyar szakos tanárnő vezetésével szintén megvalósult egy sikeres projekt, amely szintén erre az interaktív sétára épült.
  • „Vetélkedős” séta A 2017-es ferencvárosi költészet napi ünnepre kerületi diákok számára különleges szabadtéri tájékozódási vetélkedőt készítettünk elő és szerveztünk meg, amelynek végállomása a József Attila Emlékhely volt.

kulondij

A szakmai zsűri döntése alapján a benyújtott pályázati anyag „Széleskörű felhasználhatóság” különdíjat kapott és jogosulttá vált az eLearning Fórum Minőségi díj logó használatára. Az eredményhirdetésre 2017. november 24-én az eLearning Fórumon került sor, amelynek S3-s szekciójában a helyezést vagy különdíjat elért pályázók lehetőséget kaptak a pályaművük bemutatására.

app