2017. máj.
2017.05.09–12.

Ipar Napjai 2017. - Intézetünk előadásokkal és önálló standdal várja az érdeklődőket!

 

Ember-robot kollaboráció, virtuális valóság, algák detektálása; intézetünk előadásokkal és önálló standdal (G pavilon 104C3) várja az érdeklődőket a 2017. május 9-12. között megrendezésre kerülő Ipar Napjai kiállításon.

Idén májusában teltházzal jelentkezik az átfogó ipari seregszemle, hogy egy helyen, egy időben mutassa meg magát az ipar szinte összes ágazata, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből kapjanak információt a szakma trendjeiről, valamint hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiát. A rendezvényen, 2017-ben is kiemelt téma lesz az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata.

A Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium az ember-robot kollaboráció lehetőségeibe fogja bevezetni a látogatókat, a Megosztott Virtuális Valóság Csoport pedig bemutatja, hogy a virtuális valóság segítségével valós időben miképpen követhető a robot és az ember közös munkája. Vendégeink a standra telepített robot segítségével a kiállítás teljes ideje alatt személyesen ki is próbálhatják, milyen egy robottal való élő együttműködés.

Május 10-én a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium a Docker@SZTAKI platformot ismerteti, majd május 12-én a Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratórium munkatársai az algák detektálására, osztályozására, számolására alkalmas, digitális holografikus mikroszkópián alapuló automatikus vízminőség ellenőrző berendezést mutatják be a nagyközönségnek.

A SZTAKI egy kiemelt előadással (Ipar4.0 lehetőségek és kihívások - a tudomány és a kutatás szerepe a digitalizációban), ill. egy panelbeszélgetéssel (Az Ipar 4.0 technológiák hatása az általános gazdasági- és ezen belül a termelékenység növekedésre) vesz részt a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében megrendezésre kerülő Ipar 4.0 tematikus napon  május 9-én.

A GTE-Autopro Techtogether diákversenyen a SZTAKI egy Ipar 4.0 és digitalizáció témakörbe tartozó előadással képviselteti magát május 12-én.

A rendezvényre szeretettel látunk minden érdeklődőt; az alábbi linken az MTA SZTAKI programjára látogatók számára ingyenes regisztrációra van lehetőség! Az eseményről készült képek Facebook-oldalunkon érhetőek el, összefoglaló videónk pedig YouTube-csatornánkon látható.

Add to calendar 2017-05-09 2017-05-12 UTC Ipar Napjai 2017. - Intézetünk előadásokkal és önálló standdal várja az érdeklődőket! Ember-robot kollaboráció, virtuális valóság, algák detektálása; intézetünk előadásokkal és önálló standdal (G pavilon 104C3) várja az érdeklődőket a 2017. május 9-12. között megrendezésre kerülő Ipar Napjai kiállításon. - Zoltán Vén ven.zoltan@sztaki.hun-ren.hu

Labor

Kapcsolat

E-mail
ven.zoltan@sztaki.hun-ren.hu
Telefon
+36 1 279 6139
+36 70 771 6554

Hol leszünk megtalálhatóak

Budapest, Albertirsai út 10, 1101. Hungexpo G pavilon 104C3