A SZTAKI által koordinált MILAB és ARNL is részt vett a Mesterséges Intelligencia és Technológia kiállításon

Mesterséges Intelligencia és Technológia címmel kiállítást szervezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. 2022. január 28-án, a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpályán. A kiállításon a SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium és Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium is részt vett.

A kiállítás fő célja az volt, hogy az érdeklődőknek megmutassa a mesterséges intelligencia, az 5G és a drón technológia fejlődését, valamint az alkalmazásukban rejlő lehetőségeket, azok gyakorlati hasznosítását. Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, valamint Dr. Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára mellett nagyszámú állami és gazdasági szereplő tekintette meg a bemutatót.

A kiállításon két önálló standdal mutatkozott be intézetünk, valamint a SZTAKI által vezetetett Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium. Palkovics László és kísérete a SZTAKI standon megtekintette a „emberarcú robotika”, a „drónok és drónformációk”, valamint a „mesterséges intelligenciával támogatott járművek a kiterjesztett valóságban” demókat, és a kollégáinktól ismertetőt kaptak a megoldások háttéréről, illetve a technológiák gyakorlati alkalmazásáról.

A MILAB standon a konzorciumon belüli agrár témájú kutatásokat mutattuk be. Az ELTE, a SZTAKI és a Széchenyi Egyetem szenzoralapú, az állattenyésztés és növénytermesztés hatékonyságát növelő, mesterséges intelligenciával támogatott rendszereinek demonstrációit szemlélhették meg a vendégek.

A kiállításról készült képgaléria megtekinthető ide kattintva.

Fotók: Márkus Zsolt László