ISTIC delegáció a HUN-REN SZTAKI-ban

A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat és a Ningbo CEEC Innovation Center budapesti irodájának szervezésében látogatta meg Intézetünket a kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként működő Kínai Tudományos és Műszaki Információs Intézet (ISTIC) delegációja 2024. szeptember 26-án. A találkozó célja a HUN-REN MI kutatás-fejlesztésben érdekelt kutatóhelyeinek megismerése, a szerint a magyar-kínai MI-kutatási együttműködések fejlesztésének áttekintése volt.

Lovas Róbert igazgatóhelyettes mutatta be a HUN-REN SZTAKI-t, valamint beszélt intézetünk szerepéről az AI4Science projektben. Érdi-Krausz Gábor a MILAB projektkoordinátora ismertette a MILAB működését és alprojektjeit. A Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratóriumból Béres Ferenc és Kerepesi Csaba mutatták be a kutatási projektjeiket.

A kínai delegációból Liu Zhihui igazgató mutatta be az ISTIC-et (Institute of Science and Technology of China), Xiuquan Li professzor, az ISTIC Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont igazgatóhelyettese pedig beszélt a kínai AI for Science programról.

Képen balról jobbra: Béres Ferenc, Kerepesi Csaba (MI Kutatólaboratórium), Lei Xiaoping  professzor ISTIC, Wang Xiaoping ügyvezető Ningbo CEEC, Liu Zhihui igazgató ISTIC, Lovas Róbert igazgatóhelyettes HUN-REN SZTAKI, Érd-Krausz Gábor projektkoordinátor MILAB, Xiuquan Li professzor ISTIC, Halasi Endre innvációs menedzser HUN-REN, Zhang Hao ISTIC