Intézetünk társszervezésével kerül megrendezésre a 2017-es Technikafilozófa Workshop Budapesten

December 1-2. között, BME-SZTAKI közös szervezésben kerül megrendezésre a 2017-es Technikafilozófia Workshop Budapesten, mely neves külföldi és hazai előadók tolmácsolásában járja körül a technológiához kapcsolódó filozófiai kérdéseket.

Intézetünket két kollégánk is képviseli a konferencián: kommunikációs vezetőnk, Pintér Dániel Gergő a kríziskezelés technikafilozófiai aspektusairól; míg Héder Mihály, Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályunk tudományos munkatársa Polányi Mihály műszaki episztemológiájáról ad elő.

Magyarországról a Műegyetem, az ELTE és a CEU képviselteti magát, ezen kívül lesz előadó az USA-ból, Japánból, Kanadából, Portugáliából, Olaszországból, Franciaországból, Belgiumból, Oroszországból, Norvégiából és az Egyesült Királyságból. A meghívott előadók on-line vesznek részt a konferencián, mindenki mással személyesen is lesz lehetőség találkozni.

Szemelvények a tematikából:

  • hallgatólagos tudás a mérnöki munkában,
  • a technológia, mint társadalmi konstrukció,
  • techno-esztétika,
  • a hipervalóság filozófiai értékelése,
  • smart environments,
  • technológia és demokrácia.

A teljes program és az előadások absztraktjai elérhetőek az alábbi linkről.

Helyszín: 1132 Budapest, Victor Hugo 18-22, 5002-es szoba.

A konferencia nyelve: angol.

Minden érdeklődőt szeretettel látunk, de kérjük, hogy aki szeretne részt venni nézőként, regisztráljon a workshop honlapján, hogy biztosítani tudjunk ülőhelyet.