Cloud építés

 
 

A szolgáltatás olyan komplex tanácsadói tevékenységet foglal magában, amely végigkíséri a felhő infrastruktúra létrehozásának minden lépését a kezdeti koncepció felvázolásától a megépített infrastruktúra beüzemeléséig és használatának valamint üzemeltetésének oktatásáig. A szolgáltatás nem tartalmazza sem a szükséges műszaki berendezések beszerzését, sem azok beüzemelését, tartalmazza viszont az infrastruktúra kialakításához és működtetéséhez szükséges szoftver elemek telepítését, beállítását és tesztelését.

A szolgáltatás a felhő infrastruktúra kialakításának teljes életciklusát támogatja. Kezdetben az ügyfelekkel való személyes megbeszélés során mérjük fel az igényeket, tanácsot tudunk adni a felhő infrastruktúra előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban, a szükséges előfeltételekről, illetve az ügyfelekkel való szoros együttműködésben kialakítjuk az adott helyzetre tervezett és a megbeszélt feladatok ellátására legmegfelelőbbnek ítélt felhő infrastruktúra koncepcióját.

A szolgáltatás további részei az - ügyfelektől jövő visszajelzéseknek megfelelően – kialakított koncepció megvalósítása köré épülnek. Első lépésben az ehhez szükséges fizikai (hardver) eszközök beszerzéséhez szükséges tanácsadást végezzük el. Meghatározzuk az igényeknek megfelelő szükséges kapacitásokat (számítási, tárolási, teljesítmény, stb.) és ezeket összevetjük a lehetőségekkel (műszaki, gazdasági) valamint az adott időszakban rendelkezésre álló technológiákkal a legmegfelelőbb hardver konfiguráció kialakítása érdekében.

Második lépésben az infrastruktúra szoftver elemeit választjuk ki, majd ezeket az elkészült hardver környezetben telepítjük, elvégezzük a szükséges szolgáltatások kialakítását és testreszabását az előzetes koncepciónak megfelelően. A szoftver elemek telepítése után a felhő infrastruktúra szolgáltatás lényegében üzemkész, azonban a tanácsadói szolgáltatás ezzel nem ért véget.

Nagy hangsúlyt helyezünk a felhő használat minden aspektusának megismertetésére annak érdekében, hogy a koncepcióban megfogalmazott elvárások maradéktalanul megvalósíthatóak legyenek. Ennek megfelelően különböző szintű tanfolyamokat és azokhoz tartozó oktatási anyagokat állítunk össze a felhő felhasználóinak és üzemeltetőinek.

A felhő működését a továbbiakban is figyelemmel kísérjük, a szükséges változásokról (technológiai frissítések) tájékoztatjuk ügyfeleinket illetve azok végrehajtásához támogatást nyújtunk.