A SZTAKI több fejlesztéssel is ott volt a Múzeumok Őszi Fesztiválján

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának lezáró országos szakmai rendezvényét, az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát idén is a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási Módszertani Központ szervezésében rendezték meg. A konferencia „A játék csodái. Csodás játékok a múzeumban” címet kapta, társszervezője idén stílszerűen a Szent István király Múzeum – Hetedhét Játékmúzeum volt Székesfehérváron.

A SZTAKI eLearning Osztálya egyrészt a korábbi évekhez hasonlóan okostelefonos alkalmazással (EVENT@HAND Múzeumok Őszi Fesztiválja) támogatta az Múzeumok Őszi Fesztiváljának szervezőit és látogatóit, másrészt a szervezők felkérésére szakmai előadást tartott az Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A Márkus Zsolt László által megtartott előadás címe: „Applikációkban és webfejlesztésekben rejlő általános lehetőségek a muzeális gyűjtemények játékos felfedezésére és bemutatására”.

A bemutató egyik különlegessége volt, hogy a SZTAKI eLearning osztályának K+F fejlesztésével elkészült „Virtuális Bejárás A Digitalizált Térben - Interaktív Felfedezés Információs Pontok Felhasználásával” szolgáltatás, amellyel 3D, virtuális kiránduláson vehettek részt a konferencia látogatói - többek között az Eötvös Loránd Emlékgyűjteményben, amely az Eötvös100-Emlékév keretében készült el.

""