Nov 2016
11–12/11/2016

Interaktív irodalmi séta Ottlik Géza: hajnali háztetők regénye alapján

 

A konferencián Ottlik Géza Hajnali Háztetők című regényének városi kalandtúrája  kerül bemutatásra, amely az Ottlik 100 – Ottlik Géza emlékév programjaként valósul meg. A kilenc hónapig tartó fejlesztés és kutatás során megszületett séta a Petőfi Irodalmi Múzeum, a MOME KTL, és az MTA SZTAKI eLearning Osztálya közös munkájának eredménye.

Az eredeti regényrészleteket fotó, film és más digitális tartalmakkal vegyítő séta résztvevői a regény cselekmény szálát a városon át követve ismerik meg a történet szereplőit és helyszíneit, amelyek felidézésével a korabeli Budapest és a kor képe rajzolódik ki számukra. A séta a GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazás sétai között érhető el.

Schedule

Mobil eszközök az oktatásban konferencia! – először Magyarországon!

Felvállalva az úttörő szerepet, az IKT MasterMinds Kutatócsoport meghirdeti az I. Mobil eszközök az oktatásban konferenciát. A konferencia célja az, hogy lehetőséget teremtsen az oktatás különböző területein dolgozó gyakorló pedagógusok és a témakörrel foglalkozó kutatók és PhD-hallgatók előre mutató párbeszédére és tapasztalatcseréjére.

Add to calendar 2016-11-11 2016-11-12 UTC Interaktív irodalmi séta Ottlik Géza: hajnali háztetők regénye alapján A konferencián Ottlik Géza Hajnali Háztetők című regényének városi kalandtúrája  kerül bemutatásra, amely az Ottlik 100 – Ottlik Géza emlékév programjaként valósul meg. A kilenc hónapig tartó fejlesztés és kutatás során megszületett séta a Petőfi Irodalmi Múzeum, a MOME KTL, és az MTA SZTAKI eLearning Osztálya közös munkájának eredménye. - Zsolt László Márkus markus.zsolt@sztaki.hun-ren.hu

Event placement

Irodalom: (1 szekció)

    Representation role

    A Hajnali háztetők interaktív okostelefonos séta fejlesztésének bemutatása.