Idén is okostelefonos alkalmazással támogatjuk a Múzeumok Éjszakáját

Ebben az évben 400 intézmény 2200 programjából válogathatnak az érdeklődők országszerte június 25-én a Múzeumok Éjszakáján. Az EMMI tizenötödik alkalommal szervezi meg a rendezvényt, melynek részletes országos programja a  www.muzej.hu  weboldalon érhető el, míg a fővárosi programokról idén is a Fidelio magazin ingyenesen hozzáférhető Múzeumok Éjszakája különszámából tájékozódhatnak az érdeklődők.

Intézetünk eLearning Osztálya az „ EVENT@HAND MUZEJ ” mobil alkalmazással támogatja az országos rendezvényt, amely idén is elérhető lesz az események és a helyszínek látogatói számára. Az ingyenes alkalmazást a támogatott szoftverboltok kínálatából (AppStore, Google Play) lehet letölteni, használatához azonban már nincs szükség internet elérésre. A résztvevő intézmények és események anyagai mellett a kiemelt települések interaktív térképei és a helyi közlekedési információk is segítik az eligazodást, a „Kedvencek” listával és az „Emlékeztető” szolgáltatás használatával pedig előre fel lehet készülni a hosszúra nyúló éjszakára.

A szervezők ebben az évben is több százezer érdeklődőt várnak a Múzeumok Éjszakáján. Az elmúlt évben országosan 420.000-en voltak kíváncsiak rendezvénysorozatra, és a látogatók mintegy fele a vidéki helyszíneket választotta.

Az alkalmazást bemutató videó itt  található, segítség a letöltéséhez pedig itt .