Az M2 KiberMa című műsora is beszámolt az AI & AUT EXPO-ról

A SZTAKI több kutatója is nyilatkozik a 2023. február 27-én adásba került riportban, ami a február 14-15-én, a SZTAKI által koordinált nemzeti laboratóriumok (azaz az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium, valamint a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium), illetve a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. társszervezésében rendezett AI & AUT EXPO-ra fókuszál.

Az adásban, megjelenési sorrendben nyilatkozik: Dr. Bauer Péter, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa; Sólyom Gyula, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium fejlesztője; Prof. Dr. Gáspár Péter, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium vezetője, illetve az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője; Kovács Lóránt, a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium kutatója.

Az adásban olyan, a SZTAKI-hoz köthető tudományos demonstrációk és eszközök is feltűnnek, mint a portrérajzoló robot, a Sindy repülőgép-tesztplatform, az üzemanyagcellás drón, illetve autonóm jármű. De szóba kerül egy, a SZTAKI részvételével megvalósult művészeti projekt, valamint a gépi érzékeléssel kapcsolatos kutatások.

A teljes adás ide kattintva nézhető meg, az AI & AUT EXPO-ról szóló riport alant látható.