Benedek Csabát, a SZTAKI kutatóját a Magyar Mérnökakadémia tagjává választották

A Magyar Mérnökakadémia (MMA) tagjává választották Benedek Csabát, a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium tudományos tanácsadóját a szervezet 2022. május 18-i közgyűlésén.

A Magyar Mérnökakadémia 250 rendes és félszáz külföldi tiszteletbeli tagjával tízezer mérnökévnyi ipari, tudományos és felsőoktatási világszínvonalú tapasztalatot, kutatási és fejlesztési ismeretet, vezetői gyakorlatot és tudásbázist testesít meg. Az MMA alapvető célkitűzése a hazai kreatív mérnöki tevékenységek és a műszaki tudományok promóciója, képviseletünk a nemzetközi integrációs folyamatokban, valamint a világtrendek tanulságainak hiteles közvetítése és adaptációja a honi közegbe.

A Mérnökakadémia tagságát jelölés alapján, megfelelő ajánlások birtokában lehet elnyerni. Az idei közgyűlésen az elmúlt két évben megválasztott 6 új tag kapta meg a tagságot igazoló oklevelét ünnepélyes keretek között.

Az idén taggá választott SZTAKI-s kutató, Benedek Csaba 2020-ban mentorával, Szirányi Tamással együtt elsőként nyerte el az MMA Michelberger Mesterdíját, ösztöndíjas kutatómunkájáról a szervezet 2022. áprilisi ülésén tartott szakmai előadást (képünkön). A kutató korábban az MMA delegáltjaként vett részt a nemzetközi EU-US Frontiers of Engineering szakmai rendezvényen a kaliforniai Davisben.