AI Doctoral Academy: európai összefogás a mesterséges intelligencia oktatásáért, a SZTAKI részvételével

Az AIDA ötven egyetem és tizenhét kutatóintézet összefogással tűzött ki oktatási célokat a mesterséges intelligencia területén, SZTAKI-s részvétellel.

A szervezetben a SZTAKI mint kutatási és iparági tag (Research & Industry Member) van jelen, csakúgy, mint a SZTAKI-val több projektben is együttműködő Fraunhofer Társaság három intézete. Magyarországról teljes tag (Full Member) még az ELTE és a Debreceni Egyetem. A teljes taglista a hivatalos oldalon olvasható

A SZTAKI képviseletét Benedek Csaba, a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium tudományos tanácsadója, valamint Mattyasovszky-Philipp Dóra, a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium projektkoordinátora látják el. Benedek Csaba részt vesz a szervezet tananyagok előállításáért felelős bizottságának (Resource Committee) munkájában is.

A szervezet az MI kutatásokat katalizálná, illetve globális oktatási célokat fogalmazna meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Az AIDA-n résztvevő hallgatók különböző intézetekben és online is részt vehetnek majd különféle kurzusokon.

Az AIDA hivatalos weboldala ide kattintva érhető el.

Kép: a TU Wien hivatalos közleménye.