Elindult az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium Linkedin-oldala

Elindult a SZTAKI által koordinált Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL) Linkedin-oldala, mely ide kattintva követhető.

Az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium célja, hogy  a közúti és a légi járművek, valamint a mobil robotok nyújtotta mobilitással kapcsolatos kutatási, és az ilyen rendszerek funkcionális és kooperatív működését demonstráló fejlesztési feladatok megoldása, továbbá a szükséges kutatási, fejlesztési, valamint innovációs tevékenységek összehangolása.

Emellett célja a fenti kutatási feladatok hatékony és innovatív megoldása a mobilitással foglalkozó hazai szakmai és kutató közösség koordinált együttműködése révén; illetve releváns állami pályázati anyagok összeállítása és ipari projektek előkészítése. A laboratórium célja a szakterületen folytatott kutatások műveléséhez, a kapcsolódó fejlesztések hatékony megvalósításához szükséges ismeretek jól átgondolt terjesztése újszerű tudástranszfer mechanizmusokon, valamint a hagyományos felsőoktatási csatornákon keresztül.

Az ARNL konzorcium-vezető intézménye  a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), tagjai a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és Széchenyi István Egyetem (SZE), partnere az Autóipari Próbapálya Zala Kft. (ZalaZone).