A SZTAKI és a Fraunhofer Társaság együtt állított ki a Hannover Messén

Az SZTAKI és a Fraunhofer Társaság közös projektje, az EPIC Centre of Excellence is szerepelt a 2021. április 12. és 16. között tartott, neves kiállításon.

A járványhelyzet miatt idén online rendezték meg a Hannover Messe nevű ipari vásárt. Az 1947 óta létező kiállításon a SZTAKI, a BME és a német Fraunhofer Társaság közös projektje, az EPIC Termelésinformatikai és -irányítási Kiválósági Központ (EPIC Centre of Excellence) is szerepelt.

A rendezvényen egy háromperces imázsfilmet is bemutattak a projekt győri laborjának robotjairól, technikai demonstrációiról. A kisfilmben szerepet kapnak a pakolni és szerelni képes robotkarok, illetve a munkadarabokat a munkaállomások között ide-oda fuvarozó AGV-k is.

Az online rendezvényen nemcsak a film volt megtekinthető, de egy virtuális térképen az EPIC projekt többi állomáshelyéről is információhoz juthattak az érdeklődők. A lokális kiber-fizikai gyártórendszer-demók fejlesztése mögött gyártási problémák megoldási lehetőségei és az Ipar 4.0 folyamat jövőállósági törekvései állnak.

Az EPIC Kiválósági Központ, azaz a kiber-fizikai termelési rendszerek kiemelkedő tudásközpontjának célja az innovációs folyamat felgyorsítása, ipari megoldások létrehozása, magasan kvalifikált szakértők új generációinak kinevelése, valamint többféle iparágaknak hátteret biztosító, fenntartható és versenyképes gyártási ökoszisztéma kialakítása mind hazánkban, mind Európában.

A projekt egyik kiemelendő eredménye az EPIC InnoLabs Kft., a SZTAKI és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalata.