A SZTAKI bevonásával indul a győri Széchenyi István Egyetem új informatikus képzése

Benczúr András, a SZTAKI Informatikai Kutatólaboratóriumának vezetője, valamint a SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője is oktatni fog a nemzetközi projektekben való részvételt is biztosító, programtervező informatikus szakon – írja az egyetem weblapja.

„Az új szakon előnyben részesítik a projektorientált oktatást, a cégektől kapott feladatok megoldását, az eredmények írás­beli és szóbeli bemutatásának gyakorlását. A képzésben részt vevők nemzetközi projektekhez is csatlakozhatnak, melynek során a stuttgarti, a strasbourgi és a torinói egyetemek csapataival dolgozhatnak közösen” – írják.

A szeptemberben induló szakról szóló cikk ide kattintva olvasható.

Borítókép: Dr. Horváth Zoltán professzor, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karának dékánja, a képzés szakfelelőse dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke és dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárjának részvételével mutatta be a 2023 szeptemberében induló programtervező informatikus képzést. (Fotó: Májer Csaba József // Széchenyi István Egyetem)