A HUN-REN SZTAKI is kiállított az AI EDIH projekt keretében rendezett, júniusi workshopon

2024. június 13-án, a BME Q épületében tartották az MI-EDIH Workshopot, amely során reggeltől kora délutánig hallgathattak előadásokat az érdeklődők, illetve találkozhattak a projekt résztvevőivel is. A HUN-REN SZTAKI munkatársai kiállítóként vettek részt az eseményen.

„A rendezvény során kiemelkedő előadások hangzottak el Dr. Lengyel László (NKFIH) és Dr. Levendovszky János (BME) részéről a mesterséges intelligencia ökoszisztéma és innovációpolitika kihívásairól. Különösen érdekes volt Dr. Barta Gergő (Deloitte Zrt.) előadása a Magyar Mesterséges Intelligencia Körkép kutatásának eredményéről, ami bemutatta, hogyan alkalmazzák az MI-t a hazai vállalatok” – írják közleményükbenben a szervezők.

EPIC, MILAB, ARNL

Nagy hangsúlyt fektettünk a gyakorlati példák bemutatására. Izgalmas és érdekes előadásokat hallottunk, melyek célja volt a kkv-kat gyakorlati példákon keresztül megszólítani. Különösen fontos volt számunkra az ipar 4.0 szektor bemutatása” – fogalmaznak. A HUN-REN SZTAKI az intézet által koordinált nemzeti laborok, az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL) és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) képviseletében is jelen volt.

Képek: MI-EDIH projekt